Ett intresse för alla sinnen

En kväll om smaksättning av snaps

Inspiration och tips för att komma igång med ett mathantverk med sting

Är du nyfiken på att vandra i skogen med nya ögon? Och överraska vännerna med en egen årgångssnaps? Välkommen till vårt föredrag om smaksättning av snaps. Vi går igenom grunderna för processens och ger tips på recept utifrån vad som finns att plocka under olika tider på året. Det hela kryddas med förslag på goda smårätter till olika smaksättningar och den godaste fördrinken med smak av sommar.

Minimiålder 20 år.

Innehåll

Kort och innehållsrikt föredrag om hur man kommer igång och gör sin egen årgångssnaps med råvaror från skog och strand. Vad finns att plocka när? Hur länge ska snapsen dra? Filtrering och lagring. Hur dricks snaps på bästa vis. Goda rätter till snaps av rönn, ljung, hallon, pors, björk, valnöt och andra smakupplevelser.


Villkor

Kursdatum:

17 januari kl 18.30 – 20.00

Plats:

Bäckefors

Pris:

180 kronor per person