Ett intresse för alla sinnen – ett föredrag om dryckeshantverk
Inspiration och tips för att komma igång med ett hantverk med sting
Är du nyfiken på att vandra i skogen med nya ögon? Och överraska vännerna med en egen årgångssnaps? Välkommen till vårt föredrag om smaksättning av snaps. Vi går igenom grunderna för processens och ger tips på recept utifrån vad som finns att plocka under olika tider på året. Det hela kryddas med förslag på goda smårätter till olika smaksättningar och den godaste fördrinken med smak av sommar.
Minimiålder 20 år.
Innehåll
Kort och innehållsrikt föredrag om hur man kommer igång och gör sin egen årgångssnaps med råvaror från skog och strand. Vad finns att plocka när? Hur länge ska snapsen dra? Filtrering och lagring. Hur dricks snaps på bästa vis. Goda rätter till snaps av rönn, ljung, hallon, pors, björk, valnöt och andra smakupplevelser. Under föredraget serveras tre smaksmuttar med tilltugg.
Praktiskt
Längd: 1,5 timma
Plats: Dalsland, ort och lokal meddelas när datum för nästa föreläsning publiceras
Pris: 225:- I priset ingår tre smaksmuttar med tilltugg och recept