Smaksättning av snaps från A till Ø
Event för grupper
En smakrik, naturskön och lärorik upplevelse i dryckeshantverkets tecken. Kursen kan bokas av företag, föreningar och privata sällskap som vill uppleva något extra i vårt vackra Dalsland.
Under ett dygn går vi igenom grunderna i processen att smaksätta brännvin med skogens smaker och hur man kan utveckla sin egen årgångssnaps. Dalsland har fantastiska skogar att vandra i och under en eftermiddag kommer vi ge oss ut på vackra vandringsleder och tittar efter växter som kan användas till smaksättning.
Innan middagen på kvällen utlovas såväl kunskap som nya smakupplevelser när vi provar tre olika kryddningar som serveras med smårätter som tagits fram för att passa just dessa smaker av Dalsland.
Program:
Dag 1
11.00-12.00 Introduktion och inspiration
12.00-13.00 Lunch
13.30-16.30 Vandring
17.00-18.30 Smaksätta snaps med skogens smaker, processen och lagring
Middag
Dag 2
Frukost
10.00-12.00 Att utveckla sin egen årgångssnaps och utforska smaker
Ingår:
Föredragshållare och guide
Övernattning med frukost
Vandring, avsmakning med specialkomponerade förrätter
Middag (huvudrätt och dessert) exkl. dryck
Frukost söndag
Snapsloggbok och recept
Kursdatum:
Kontakta oss för att boka kurs.
Plats:
Vi samarbetar med trevliga hotell och pensionat i Dalsland.
Pris:
Vi lämnar offert när vi kommit överens om tidpunkt och önskvärt hotell för eventet.